18 November 2015

Evde Köpüklü Nescafe Yapımı (Cappuccino)

Evde kendinize cappuccino tarzında bol köpüklü nescafe yapmak isterseniz yüzlerce liralık para verip hava yastıklı, cruize kontrollü artistik makineler almanıza ya da dışarıda fincanına 16,75 TL'cik ödemenize çok da gerek yok. Onların birebir aynısı olmasa da çok yakın bir keyfi evinizde kendinize yaşatabilirsiniz. 

NOT: Cappuccino, latte, la gazetta de la mocca gibi isimlerden pek anlamam sonuçta hepsi de birbirinin benzeri kapitalist isimler, içeceğiniz şey sonuçta köpüklü bir kahve işte. 

Bu yöntemi pek kimse bilmez. Internette arasanız da bulamazsınız. Bütün iş aslında kaynamış sütün havalandırılarak köpürtülmesine dayanıyor. Öyleyse başlayalım.

Almanız gereken şey 10 TL'lik aşağıdaki ürün. Bu zaten her evde olması gereken birşey. Kendinize elma kabuğundan adaçayına kadar doğal ve süper bitki çayları hazırlamanız için yapılmış bitki çayı hazırlama bardağı. 

http://www.hepsiburada....press-pm-mtprtvz0097800 



Artık yapmanız gerekenler çok basit: 

1- Bu bardağa az sıcak su koyarak iyice ısıtın.
2- Yarım çay bardağı kadar sütü ocakta kaynatın (fazlası olmaz çünkü köpürüp taşacaktır).
3- Sıcak ve boş olan bu bardağa kaynamış sütü hemen döküp kapağını kapatın. 
4- Süzgeç çubuğunun ucundan tutarak yavaştan hızlıya doğru dikkatli biçimde sütü dışarı taşırmadan aşağı yukarı hareketle sütü köpürtün. 
5- Köpüren sütü hazır ve sıcak fincanlara dökerek üzerini arzuya göre sıcak su veya sütle tamamlayın (tersi de olabilir). 

Hepsi bu kadar. Afiyet olsun. Dikkat edeceğiniz tek şey, kahvenizin soğuk olmaması için fincanın, bardağın ve sütün çok sıcak olması ve işlemleri çok hızlı yapmanızdır

Sorularınız varsa alayım.

Bu şekilde yaptığım örnek bir kahve:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...