22 March 2017

KİLO VERMEK ÇOK MU ZOR?

Aslında kilo vermek çok da karmaşık bir konu değil. Bunu iki kanatlı bir kuşun uçmasına benzetebiliriz. Bir kanat yağ yakımı, diğer kanat ise doğru beslenmedir. Bu ikisinden birisi eksik olursa belki sonuç alınsa da bu hem zor, hem uzun süreli, hem sağlıksız hem de geçici olacaktır.

Ayrıca bu kuşun ayakta durabilmesi için de iki bacağa ihtiyacı var değil mi? Bunlar da motivasyon ve doğru bilgilenme. Motivasyonun yani azmin, hırsın, hedefin, inancın eksikse birgün mutlaka  topallar ve düşersin. Yine aynı şekilde yanlış bilgiyle, yanlış beslenme, yanlış egzersiz, yanlış planlama ile de topallar ve düşersin hatta gerçek manasıyla sakatlanabilirsin.

Sonuçta bunlardan biri eksik kalırsa hedefe yürümek zorlaşır ya da yavaşlar.

Burada yağ yakımından maksat günde 3 saat yürümek değil, bunu doğru bilgiyle destekleyerek yapmak yani yağ yakıcı antrenmanlara yönelmek ve zamandan kazanmaktır. Yine aynı şekilde doğru beslenmekten maksat o diyet bu diyet dolaşmak değil vücudu hiçbir ihtiyacından eksik bırakmadan ama dengeli ve sağlıklı beslenmeye önem vermektir.

Bu anlamda ilk yapılması gereken karbonhidratları azaltarak (basit k.hidratları sıfırlayarak) ve haftada 6 gün 30'ar dakikalık kardiyo + 3 gün ağırlık çalışması ile hem kalori açığı oluşturmak, hem de yapılacak egzersizler nedeniyle oluşacak kas kaybını engelleyerek olabildiğince (kalori açığı oluştuğu için kas gelişimi minimal düzeyde kalacaktır) fit bir görünüme kavuşmak olmalıdır.

Sen de kilo vermek istiyorsun, öyleyse şimdi yapman gereken, iki bacağın üzerine yükselmek, ve kanatlarını açmak.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...